lördag 8 oktober 2011

Skicka en Toblerone till Mona.

Stormen tilltar för Håkan Juholt och den stora principiella frågan är om denna skandal i Socialdemokraternas ledning kommer att hanteras på samma sätt som förra gången då det begav sig. Eller kommer det visa sig att Sverige inte är ett så jämlikt samhälle som vi önskar.

Det finns bedömare som tror att Juholt kommer att komma undan på ett helt annat sätt än vad Mona Sahlin gjorde (handlade inte bara en en Toblerone). I reda pengar räknat är "Juholtaffären" tre gånger större. Om det skulle vara så att denna affär skulle blåsa över utan större konsekvenser för Juholt uppstår två besvärliga frågor.

Den första är: Har vi som samhälle blivit mer toleranta till fiffel och fusk?

Om svaret är nej på den första frågan kommer den andra "som ett brev på mejlen": Bedömer vi kvinnor och män olika i vårt land?

En rimlig konsekvens för S i detta läge vore nog att redan nu börja fundera på en ny ledare.

Eller så kanske man skulle kunna lösa det hela med att offentligt be Mona om ursäkt för att hon blev petad för en sådan "småsak" och låta Håkan lufsa på som ledare.

Ett sätt att visa sin ursäkt på vore kanske att alla S anhängare skickar en Toblerone till Mona med ett litet hjärta på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar