fredag 7 oktober 2011

Tre självmål på en dag av S

Alliansens PR-makare har lugnt kunna ta helg och gå hem och fira. Socialdemokraterna har på en dag lyckats göra tre självmål. Även Sverige Demokraterna jublar.

Det första är avslöjandet om Juholts girighet, eller ”generositet” mot sambon, då han trodde att hela kostanden för lägenheten var hans, och därmed hans ”rätt” att få ersättning för. Detta trots påpekande från berörd myndighet.

Det andra är Repalus idé om att utvisa svenska medborgare, om det är ett genom invandring förvärvat medborgarskap, som begått brott. Man funderar om det ska stå ett litet ”d” i anslutning till hans ursprungliga partibeteckning. En farlig väg att gå om vi så tydligt skulle skapa ett A och B medborgarskap.

Det tredje är Socialdemokratins vägran att vara med i den kommande TV debatten. Man har därmed lämnat walkover och också bidragit till att ge sina politiska opponenter och motståndare gratis utrymme i media samt själva framstå som dagisbarn.

 Man kan ju dock undra om de i ledningen fått indikationer om Repalus uttalanden och också Juholts fiffel och att de därför avstår från en offentlig debatt. En debatt som då helt skulle riskera handla om trovärdighet och S allians med SD. Själv tycker jag det hade varit ärligare att ta debatten offentligt istället för att som nu sticka huvudet i sanden och hoppas att det blåser över. Skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar