lördag 8 oktober 2011

Stormvarning för Juholt uppgraderad till orkanvarning

Det blir värre och värre. Det som först framställdes som en blunder i "ovetskap" framstår mer och mer som ett systematiskt medvetet handlande.

Det var inte bara september månads "felinlämning". Det var inte bara det senaste året. Det har pågått i fyra år! Och det är inte hans lägenhet, utan han har flyttat in i sin sambos lägenhet, vars hyra han "fakturerarat" skattebetalarna hela kostnaden för.

Nu riskerar stormvarningen att istället bli orkanvarning. I synnerhet som Juholt lett sin riksdagsgrupps seminarium kring etiska frågor. Det blir allt svårare med "förklaringarna".

Det som av vissa framställt som ett bättre agerande av Juholt än Sahlin framstår allt mer som ett medvetet mörkläggningsförsök, vilket i mina ögon är värre än uppenbart dåliga bortförklaringar.

Som jag skrivit i tidigare inlägg ska det bli intressant och se hur S och media kommer att hantera denna fråga.

En "timeout" och att lämna över stafettpinnen till vice i rang vore klädsamt. I synnerhet som hans agerande kan få rättsliga påföljder. Och innan allt är utrett kan vi nog befinna oss på andra sidan nyåret.

Det hela går inte längre att försvara som "en blunder". Det kommer fullständigt undergräva trovärdigheten för politiker i synnerhet med tanke på den stora jakt på "vanliga" fifflare" som pågår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar