fredag 14 oktober 2011

Genidrag av S?

Har det som för en vecka sedan började med en serie självmål av det Socialdemokratiska partiet och dess ledare vänts till seger? Det kan finnas delade meningar kring S ledningens beslut att ställa sig bakom Håkan Juholt som partiledare. Men ingen i partiet kan väl klaga på det mediautrymme man fått under den gångna veckan.

Partiledardebatten förra helgen blev en kort nyhet. Ingen minns vad som sades. I veckans ekonomidebatt låg allt fokus på Juholt. Och hela helgen kommer åklagares beslut och partiledningens beslut debatteras. Ingen kommer notera att Folkpartiet har landsmöte. Deras politiska budskap kommer i nog som mest bli en randanmärkning.

Till veckan kommer varje TV studio vilja ha Juholt i soffan, och när han sedan ger sig ut på rundresa i landet kommer varje lokaltidning skriva om S och dess ledare och varje lokal TV och radiokanal bevaka besöken. En genial taktik som kommer ta allt mediautrymme på de politiska sidorna en lång tid framöver. Om Juholt sedan under sin "eriksgata", som några kommer försöka göra till ett gatlopp, lyckas med konststycket att dra erfarenheter från hur han själv blivit behandlad i relation till andra bidragstagare som råkat illa ut för mindre felsteg, är segern inte långt borta.

Det kommer bli svårt för övriga partier att få plats i media framöver. Om Alliansens media strateger kunde gå hem och fira förra helgen finns det nog anledning till mindre firande denna helg.  

1 kommentar:

  1. Dear man of God, Holy and Precious Greetings to you in His Glorious Name. I am a Pastor. Your Writings are Wonderful.


    If it is God's will, Please Pray for me and for Our Ministries.


    In Christ Alone.

    SvaraRadera